lauantai 15. joulukuuta 2007

Tulevaisuuden rekrytointialat

Nokia porskuttaa eteenpäin ja luo uusia työnäkymiä puhelimien sisällöntuottajille. Musiikki- ja kartta-sovellukset vaativat niin it-alan ammattilaista kuin taitava pelisuunnittelua. Yhtiö on myynyt tänä vuonna lähemmäs 430 miljoonaa puhelinta ja ensi vuonna määrää saattaa nousta yli 500 miljoonaan. It-alalla ja suunnittelijoilla riittää siis töitä.

Energiankulutus ja päästät ovat nouseeet alalla kuin alalla myyntiargumenttien kärkeen. Tälläkin saralla tietoliikenne- ja it-alan osaajien taidot tuottaa mahdollisimman ekologinen tietokone, punnitaan rankasti. Insinööriksi pääsee Suomessa helpommin opiskelemaan kuin esimerkiksi metsäteollisuuden alalle.

Metalliala vetää myös työntekijöitä ja alan osaajat ovat teollisuusalalla kuumaa tavaraa. Esimerkiksi Olkiluotoon ydinvoimalaa suunniteltessa rekrytoidaan suomalaisia työntekijöitä töihin. Metalli- ja terästeollisuus on tulevaisuuden ala, sillä suuret ikäluokat alkavat väistyä. Rakennusalalla Venäjä antaa uusia näkymiä rakennusbuumin kotimaassa hiipuessa.

Lue koko artikkeli Tekniikka&Talous

Ei kommentteja: